Op vrijdag 25 november omstreeks 11.15 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de parallelweg van de N381 ter hoogte van Sportpark Ontwijk (VV Donkerbroek) tussen een fietsster, een 37-jarige inwoonster van Oosterwolde, en een bestelbusje. De bestuurder van het bestelbusje is na de aanrijding doorgereden. Mogelijk heeft de bestuurder niets gemerkt van deze aanrijding.

De fietsster fietste samen met een vriendin in de richting van Oosterwolde. Ter hoogte van sportpark Ontwijk werden zij ingehaald door een grijskleurig Mercedes busje, type Vito, met daarachter gekoppeld een aanhangwagen (tandem-asser) waarop een landbouwwerktuig lag.

Het genoemde busje is kort voor de aanrijding gezien rijdend op de N381 Drachten – Oosterwolde en is ter hoogte van Donkerbroek op de parallel weg van de N381 gaan rijden. De fietsster is per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe met een hoofdwond en nek- en rugklachten.

De bestuurder en eventuele getuigen kunnen zich melden op het algemene nummer van de politie, 0900 – 8844.