In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er bij de brandweer van Oosterwolde een melding binnen van een OMS alarm in de Amoniak-Installatie bij Friki PlusFood b.v. aan de Houtwal in Oosterwolde. Bij aankomst bleek dat er in een van de installatie’s inderdaad een lek was ontstaan. Hierop werd het brandweerkorps van Haulerwijk ook ter plaatse geroepen. Ook de HOVD Zuid-Friesland werd opgeroepen samen met het OGS-team uit Leeuwarden. Dit team is er speciaal voor ongevallen met gevaarlijke stoffen en heeft daarvoor speciale spullen bij zich. Ook het korps Stiens heeft hierin een aandeel. Deze verzorgen de opbouw van de decontaminatiestraat en het ontsmetten van de gaspakdragers van Leeuwarden. Nadat het lek gedicht is kon een ieder weer terug naar hun post. Ook zijn er meetploegen opgeroepen maar het is bij ons niet bekend of deze ook daadwerkelijk ingezet zijn.