Donderdag heeft de politie rond 09.30 uur 5.000 kilo vuurwerk uit drie woningen aan de Weidemaad in beslag genomen. Ook de politie is verrast door de hoeveelheid van deze partij en de wijze waarop het in woningen opgeslagen was. Het vuurwerk is aangetroffen in drie verschillende woningen die onderdeel uitmaken van een blok rijtjeswoningen. De partij bestaat uit een mix van legaal en illegaal sier- en knalvuurwerk en werd in diverse ruimten van de woningen, met uitzondering van de woonkamers, aangetroffen.
De politie kwam de partij vuurwerk na een tip op het spoor. In overleg met het OM is direct besloten tot onderzoek van de woningen. De ontdekking van de grote partij vuurwerk leidde tot de aanhouding van een 44-jarige inwoner van Oosterwolde. De man wordt als hoofdverdachte gezien en is aangehouden, verhoord en ingesloten. De politie heeft van de bewoners van de overige twee panden een verklaring opgenomen. Deze verdachten verklaarden dat ze met de opslag van het vuurwerk in hun woning een vriendendienst aan de hoofdverdachte wilden bewijzen.
Het vuurwerk is geïnventariseerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de partij vuurwerk wordt in overleg met Domeinen gecontroleerd afgevoerd en vernietigd.
De straatwaarde van het in beslag genomen vuurwerk wordt geschat op enkele tienduizenden Euro’s.