Afgelopen maandag heeft de brandweer van Oosterwolde meegewerkt aan een project op basisschool “Tussen de Singels”. Dit in verband met het verkeersproject waar de school 10 dagen intensief mee bezig is.
Bij de opening van het project zijn twee motoragenten geweest en mochten de kinderen dit allemaal van dichtbij bekijken. Er is een verkeerstruck geweest van de chauffeursvereniging. De kinderen mochten in de truck kijken om te zien hoe en waar een chauffeur overnacht tijdens lange reizen en ze kregen een film te zien over trucks. Tevens is de ambulance geweest en dit mochten ze ook allemaal van dichtbij bekijken. De politie hield vandaag een fietscontrole en alle kinderen die op de fiets waren kregen een ok-sticker als de fiets goedgekeurd was.
Als klap op de vuurpijl mochten ze per groep met de brandweer meehelpen blussen en werd er uitleg gegeven over de brandweerwagens. Tevens kwam de Lucas-schaar in actie om een fiets in stukken te knippen. Allemaal zeer indrukwekkend en de kinderen vonden het prachtig. Ze hebben allemaal de brandslang in handen gehad en waren onder de indruk en verbaasd hoe zwaar dat ding was. Kortom een groot succes en een geslaagd project dat dankzij alle mensen die hun medewerking hebben verleend. Deze deden hun demostraties met veel enthousiasme en geduld.