De politie Fryslân heeft donderdagavond in samenwerking met de douane, belastingdienst en Rijkswaterstaat een verkeerscontrole gehouden. Op de parkeerplaats naast de A32 ter hoogte van Oldeholtwolde zijn 250 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 59 proces-verbalen opgemaakt. De meest voorkomende feiten waren: APK verlopen, lekke uitlaat, geen gordel dragen, niet tonen rijbewijs, geen kentekenbewijs, gladde banden, snelheidsovertreding, overbelading aanhangwagen, geen gordel kind achterin de auto, onleesbaar kenteken, mobiel bellen, en ontbreken losbreekreminrichting. Verder heeft de politie tijdens de controle een 24-jarige en een 27-jarige Zwollenaar aangehouden in verband met diefstal en heling. In de auto trof de politie een grote hoeveelheid cosmetica-producten aan. Daarnaast zijn er nog drie verdachten aangehouden omdat ze drugs bij zich in de auto hadden.