Onderzoek naar dode vrouw

Langedijke, 31-08-2006: Woensdag rond acht uur werd de eerste melding, de onwelwording van de vrouw, via 1-1-2 gedaan bij de Meldkamer Fryslân. Melder was de 53-jarige man uit Ooststellingwerf. Hij was bij de komst van de politie in de woning aanwezig en werd aangehouden. De woning is afgesloten in het belang van het onderzoek en wordt bewaakt.

De verdachte, een relatie van het slachtoffer, is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Welke rol hij daarbij heeft gespeeld zal onderzoek moeten uitwijzen. Naar verwachting zal hij vrijdag worden geleid voor de rechter-commissaris.

Het rechercheteam is uitgebreid tot ongeveer 25 politiemensen. Naast het verhoor van verdachte en getuigen is een uitgebreid sporenonderzoek en een buurtonderzoek uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden vandaag voortgezet. De woning is afgesloten in het belang van het onderzoek en wordt bewaakt.

Het slachtoffer, de 48-jarige vrouw, is de bewoonster van het huis. Vandaag, donderdag, zal in opdracht van de officier van justitie sectie worden verricht op het stoffelijk overschot van de vrouw bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Sectie zal helderheid kunnen brengen in de doodsoorzaak en de vraag of de vrouw daadwerkelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. De uitslag wordt niet eerder dan vrijdagochtend verwacht.

[i]Zie ook [url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=6155&title=Langedijke:%20Politie%20onderzoekt%20dood%20vrouw]Langedijke: Politie onderzoekt dood vrouw[/url][/i]