De politie heeft zondagochtend een 37-jarige man uit Oldeberkoop aangehouden op verdenking van doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed. Rond middernacht vond een aanrijding plaats op de Oranje Nassaulaan in Heerenveen een aanrijding plaats tussen bestelauto en een personenauto, bestuurd door een 22-jarige man uit Heerenveen. Daarbij was de bestelauto over de kop geslagen. De bestuurder kon door het gebruik van de autogordel het voertuig zonder letsel verlaten. De bestelauto was doorgereden in de richting van de A32. Korte tijd later werd het voertuig beschadigd aangetroffen voor de woning van de verdachte. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij bleek te hebben gedronken; hij blies 985 ug/l. Ook bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat hij een rijontzegging had. De politie maakt voor al deze feiten proces-verbaal op.