De politie heeft zaterdag een 32-jarige man uit Haulerwijk aangehouden op verdenking van bedreiging. Omstreeks 04.00 uur werd meerdere malen gemeld dat de man met een wapen zou zwaaien op de Eikensingel. Eerst zou het om een vuurwapen gaan, later om een mes. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte reeds verdwenen. Op aanwijzing van en getuigen werd op de Leije een groep van vier mannen aangetroffen, waaronder iemand die aan het signalement van de verdachte voldeed. Uit oogpunt van veiligheid werd de gehele groep aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Daar bleek dat de eerder genoemde verdachte degene was die met een mes had gedreigd. Hij zou daarmee op een 23-jarige man uit Haulerwijk zijn afgelopen onder het roepen van bedreigingen. Wat de reden van de reden van de bedreiging was, is nog niet bekend.