Het Team Grootschalige Opsporing heeft dit weekend op volle sterkte het onderzoek naar de dood van Marinus Ooms in Haulerwijk voortgezet. Uit het onderzoek is gebleken dat hij tussen zondagmiddag en dinsdagochtend om het leven is gebracht. Er zijn vermoedelijk goederen uit de woning verdwenen.

Momenteel wordt onderzocht of die daadwerkelijk weg zijn en om welke goederen dat gaat. Als dit voor dinsdagavond bekend is, zullen afbeeldingen van soortgelijke goederen getoond worden in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Plysjepost. Het is overigens niet zeker dat de diefstal van deze goederen ook het motief van de dader(s) is geweest.

Vandaag, maandag, verspreidt de politie een brief bij alle inwoners van Haulerwijk en omgeving. Daarin wordt iedereen, die helderheid in deze zaak kan brengen, opgeroepen dit te melden. Daarnaast wordt de aandacht gevestigd op de behandeling van deze zaak in zowel Opsporing Verzocht en Plysjepost.

Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 17 oktober op Nederland 1 om 21.50 uur en wordt herhaald op woensdag 18 oktober omstreeks 13.15 uur. Plysjepost wordt uitgezonden op dinsdag 17 oktober door Omrop Fryslân om 18.45 uur en wordt daarna tot de volgende ochtend elke twee uur herhaald.