Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Marinus Ooms is nog steeds in volle omvang en zal vanavond door de opsporingsprogramma’s Plysjepost en Opsporing Verzocht een extra impuls krijgen.

Zoals eerder gemeld zijn er vermoedelijk goederen uit de woning verdwenen. Het rechercheteam doet daar nog uitgebreid onderzoek naar. Vrijwel zeker is een geldkistje gestolen. Het betreft een klein formaat stalen kistje, lichtgrijs van kleur. De inhoud is onbekend.

Met het oog op deze opsporingsprogramma’s wordt het team tijdelijk uitgebreid met zes rechercheurs. Zij zullen de tips verwerken en verder natrekken.

Opsporing Verzocht is te zien vanavond 17 oktober op Nederland 1 om 21.50 uur en wordt herhaald op woensdag 18 oktober omstreeks 13.15 uur. Plysjepost wordt uitgezonden vanavond 17 oktober door Omrop Fryslân om 18.45 uur en wordt daarna tot de volgende ochtend elke twee uur herhaald.