In Olderbekoop werd zaterdag een korpsdag gehouden voor de zeven brandweerkorpsen van de IBOW. De dag werd in Olderbekoop gehouden omdat dit dorp centraal ligt tussen de beide gemeentes. Tijdens deze dag moesten verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Zo was er het ringsteken vanaf een brandweerauto. Ook moest men een soort van blikgooien doen, alleen nu moest men de brandweerslangen zo uitrollen dat ze de blikjes omver wierpen. Een voor de meesten moeilijke opdracht was om met een spreider een ei van de ene pion naar de andere te brengen. In het Koepelbos moest zo snel mogelijk een rondje rond het eiland gevaren worden. De uiteindelijke winnaar werd tijdens het afsluitende
etentje bekendgemaakt.

1 Olderbekoop
2 Noordwolde
3 Haulerwijk
4 Appelscha
5 Oosterwolde
6 Scherpenzeel
7 Wolvega