De politie zoekt slachtoffers van insluipingen in bejaardenwoningen in Drachten en Noordwolde. Maandagmiddag werden in Noordwolde twee jongens van 14 en 15 jaar uit Noordwolde en Beetsterzwaag aangehouden op verdenking van insluiping in een bejaardenwoning op de Mandehof. Tijdens het verhoor verklaarde één van de verdachten dat hij, samen met één of mogelijk twee andere verdachten, ook in Drachten een aantal insluipingen in bejaardenwoningen had gepleegd. Om binnen te komen gebruikten de verdachten een smoes. De ene keer werd gevraagd of er van het toilet gebruik mocht worden gemaakt en in andere gevallen werd gevraagd of men mee wilde werken aan een interview voor een schoolopdracht. De buit bestond in veel gevallen uit kleine geldbedragen. Van de insluipingen in Drachten, en mogelijk ook van andere in Noordwolde, is door de slachtoffers geen aangifte gedaan. Gedupeerden worden dan ook opgeroepen om zich alsnog te melden bij de politie via 0900 – 8844. De twee verdachten zitten vast en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek voort.