Voor een steekpartij tijdens de Avondmarkt in Oosterwolde is een 28-jarige man uit Zwolle veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf. De Zwollenaar kreeg in maart ruzie met het toen 21-jarige slachtoffer uit Oosterwolde. Hij gooide tijdens een ruzie in een café in Oosterwolde een bierglas in zijn gezicht.
Tijdens de Avondmarkt in juni kwam hij in de Stationsstraat de Oosterwoldiger weer tegen. Hij zegt dat het slachtoffer dreigend op hem afliep en dat hij toen een afwerend gebaar maakte. Het slachtoffer meent gezien te hebben dat hij iets uit zijn zak haalde voor hij hem een duw gaf. Het slachtoffer liep een steekwond in zijn borst op. De Zwollenaar houdt vol dat hij niet heeft gestoken, maar getuigen hebben hem een stekende beweging zien maken.

De rechtbank in Leeuwarden vindt zware mishandeling, wegens het gooien van het bierglas, en poging tot doodslag bewezen. De Zwollenaar is nog niet eerder in aanraking geweest met Justitie. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Hij moet een schadevergoeding van 1673, 60 euro aan het slachtoffer betalen.