Op oudejaarsavond werden diverse brandweerkorpsen in Ooststellingwerf verschillende keren opgeroepen voor het blussen van vreugdevuren en een in brand gestoken auto en caravan. De brandweer van Appelscha werd vroeg op de avond al gealarmeerd voor een vreugdevuur op de Maadsingel in Appelscha.

Enkele uren later mocht de brandweer van Oosterwolde uitrukken voor 2 vreugdevuren op het Haerenkwartier in Oosterwolde. Een klein half uur later werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd voor een buitenbrand in Waskemeer. Hier bleek een caravan in brand te staan.

Tegelijk met de brand in Waskemeer werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een autobrand op de N381 ter hoogte van het Witte Huis in Donkerbroek. Hier bleek een auto op de parkeerplaats in brand te staan.

Terwijl de brandweer van Oosterwolde bezig was met het blussen van de autobrand in Donkerbroek werd de brandweer van Appelscha voor een tweede keer opgeroepen om nogmaals naar de Maadsingel te gaan.

Omstreeks 21.50 uur werd de brandweer van Oosterwolde wederom gealarmeerd voor een vreugdevuur. Ditmaal had men op de Elsjeshof in Oosterwolde wat rommel op de weg in brand gestoken. Ook hier bluste de brandweer het vuur.

Even voor half 2 ’s nachts was het weer raak voor de brandweer van Appelscha ditmaal was er wat afval in brand gestoken op het Smidslaantje. Ook hier werd het vuur door de brandweer uit gemaakt.

Ook op andere plaatsen in de gemeente waren vreugdevuren. Ook hiervan enkele foto’s.

Hieronder een foto-impressie van de verschillende meldingen.