De politie heeft vrijdagmiddag, door het uitstekende optreden van een getuige, vier verdachten aangehouden op verdenking van een reeks winkeldiefstallen en flessentrekkerij. Een getuige meldde rond 15.00 uur dat ze had gezien dat door het viertal goederen waren gestolen in minstens twee winkels in het centrum van Wolvega. De goederen waren vervolgens in een auto op de Steenwijkerweg geladen. Daarna was het viertal wederom richting winkelgebied vertrokken. Het voertuig werd door de politie geobserveerd. Na een half uur verschenen de vier verdachten, opnieuw met tassen vol goederen, bij de auto. De vier verdachten, een man van 62 uit Delfzijl, een man van 35 uit Assen en twee vrouwen van 34 en 58 jaar uit Assen. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de kleding van de jongste vrouw werd een apparaat aangetroffen dat mogelijk diende om de werking van detectiepoortjes te be├»nvloeden. De auto was afgeladen met allerhande goederen. Ook deze goederen zijn vermoedelijk gestolen. De herkomst hiervan – in ieder geval enkele andere winkels in Wolvega – zal worden nagetrokken. De auto met inhoud werd in beslag genomen en eveneens overgebracht naar het bureau. Later bleek dat de verdachten ook in Appelscha hadden gegeten in een horecagelegenheid en daar niet hadden betaald. De politie vermoedt dat de verdachten veel meer winkeldiefstallen en flessentrekkerij in Noord-Nederland hebben gepleegd. Ze zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.