De politie stelt een onderzoek in naar een eenzijdig ongeval op de Wester Es. In de nacht van zondag op maandag kregen agenten een melding van de brandweer dat er een ongeval het plaatsgevonden en een inzittende gewond was geraakt. Eenmaal ter plaatse bleek dat de auto van de weg was geraakt en twee bomen had geraakt, waarna het voertuig tot stilstand kwam. De 29-jarige inzittende uit Makkinga verklaarde dat hij niet had gereden en dat de bestuurder er vandoor was gegaan. Hij wilde echter niet zeggen wie er had gereden. De brandweer heeft hierop de omgeving afgezocht, maar een eventuele bestuurder werd niet aangetroffen. Gezien de sporen is er niemand bij de auto vandaan gelopen en daarom gaat de politie er vanuit dat de 29-jarige man zelf het voertuig heeft bestuurd. Hij is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Hier is een bloedproef afgenomen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.