De politie heeft dinsdagavond de brandweer geassisteerd bij een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw en een supermarkt aan de Vaart Zuidzijde.
Omstreeks 21.00 uur kwam de eerste melding van een uitslaande brand. De brand ontstond in de kledingzaak van een bedrijfsverzamelgebouw en sloeg over naar de Poiesz supermarkt. Bij de brand deed zich geen persoonlijk letsel voor; wel is er sprake van aanzienlijke materiele schade. Vier naastgelegen appartementen werden door de politie ontruimd, waarna de bewoners door directe familie werden opgevangen. Deze appartementen en een Chinees restaurant werden bedreigd door de brand, maar zijn door adequaat optreden van de brandweer gered van de vlammen. Om 00. 30 uur is het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.

De toegangswegen zijn gedurende de brand afgezet door de politie. Vrij snel na het begin van de brand is geconstateerd dat er geen sprake was van het vrijkomen van asbest. Het gebouwencomplex is afgelopen nacht afgezet en bewaakt. De technische recherche zal in de loop van vandaag, woensdag 23 mei, een onderzoek opstarten naar de oorzaak van de brand.

[b][url=http://www.omropfryslan.nl/Player.aspx?t=vn&fn=HJ23GE90.wmv]Beelden Omroep Friesland 1[/url][/b]
[b][url=http://www.omropfryslan.nl/Player.aspx?t=vn&fn=HJ23EG02.wmv]Beelden Omroep Friesland 2[/url][/b]
[b][url=http://www.rtl.nl/(vm=/actueel/rtlnieuws/home/)/system/video/html/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2007/week21/wo_0700brand.avi_plain.xml]Beelden RTL Nieuws[/url][/b]