Maandagavond werd er door de brandweerkorpsen van Appelscha en Noordwolde geoefend in het oude gebouw van Doornbal en Louwes aan de Vaart Noordzijde in Appelscha. Ook was er een ambulance en politie aanwezig bij deze oefening.

Achter het pand was een container, die tegen het gebouw, aan stond in brand geraakt, waarna de brand oversloeg naar het gebouw. In het gebouw bleken 2 slachtoffers aanwezig te zijn. Tijdens de werkzaamheden kwam 1 van de brandweermannen ten val en viel van de trap. Hierop werd door de OVD opgeschaald naar grote brand. Waarop ook een derde TS ter plaatse kwam.

Nadat er voor de ambulance medewerkers een veilige werkplek was gecreƫerd konden deze overgaan tot het verzorgen van de gewonde brandweerman. De overige 2 slachtoffers bleken drugsverslaafden te zijn en hadden geen noemenswaardige verwondingen, zij werden overgedragen aan de aanwezige politie.

Na de oefening werd ter plaatse een korte evaluatie gehouden door alle betrokken disciplines.

[i]Foto 15 t/m 25 [url=http://www.regioappelscha.nl]Klaas de Groot[/url][/i]