Donderdagavond omstreeks 18.40 uur vond er op de Wester Es nabij Appelscha een ernstig ongeval plaats waarbij een automobilist ernstig gewond raakte.

Deze automobilist reed op bovengenoemde weg in de richting van Terwischa. Vanuit de andere richting kwamen 2 auto’s aangereden die moesten remmen voor een auto die vanuit een oprit de Wester Es opreed. De voorste van de 2 auto’s kon op tijd stoppen echter de 2e auto raakte hierdoor de controle over het voertuig kwijt en botste frontaal op de auto van het slachtoffer. Deze raakte hierbij fors bekneld.

Om de man te bevrijden werd 1 ambulance en de brandweer ter plekke gestuurd. Hierbij werd het dak van de auto verwijderd om het ambulancepersoneel ruimte te geven om het slachtoffer te behandelen. Nadat het slachtoffer bevrijd was is deze per ambulance met ernstig letsel overgebracht worden naar een ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de Politie is ter plaatste geweest om het ongeval in kaart te brengen. Broekhuizen uit Donkerbroek kwam ter plaatse om de voertuigen te bergen.