De politie heeft donderdag een 14-jarige inwoner van Wolvega aangehouden. De politie kreeg woensdag om 19.15 uur een tip dat de jongen zonder helm op een minibike over de Stadhouderslaan reed. De laatste weken kwamen er diverse klachten binnen bij de politie in verband met het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder.

Op de P.P. Rubensstraat werd de jongen gesignaleerd door de politie. De bestuurder reed onvoorstelbaar snel, volgens eigen zeggen 70-80 km per uur, en weigerde te stoppen. Hij keek tijdens het rijden steeds achterom. Bij de G. Flinckstraat maakt het trottoir een klein knikje waardoor de bestuurder het verloop van het voetpad niet goed schatte en vervolgens in botsing kwam met een paal. Hierbij sloeg de bestuurder met zijn minibike over de kop en hij kwam ten val. De bestuurder liet zijn minibike achter en rende snel weg in de richting van het bruggetje bij de school de Heidepolle.

De bestuurder pleegde ernstig gevaarlijk rijgedrag en negeerde alle tekens van de politie en verkeersregels. Na enkele gesprekken met omstanders en buurtbewoners kwam de politie achter het adres van de bestuurder. Een dag later is de verdachte gehoord, is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en wil de verdachte afstand doen van de minibike.