Binnenkort wordt postcommandant van de brandweer Anne Kies 55 jaar. Dit betekend dat hij in de brandweervut gaat.

Omdat de overige spuitgasten dit niet zomaar voorbij wilden laten gaten bedachten zij een actie. Rond 19.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een ree te water. Nadat Anne Kies wegreed bij z’n huis sprong brandweerman Gerben Tjepkema verkleed als ree voor het huis van Kies in het water.

Toen de brandweer ter plaatse was moest Anne Kies met een vangstok proberen de zeer grote ree uit het water te halen. Probleem was dat hij steeds wegzwom. Anne liet zich niet kennen, trok z’n kleren uit, en sprong in het water om het dier aan de kant te halen. Nadat op het droge even was geposeerd voor de fotograven kon het natuurlijk niet uitblijven dat ze allebij nog eens in het water belanden.

Ondertussen was de brandweerauto versierd met een aantal spandoeken en een aanhanger met een stretser. Hier werd Anne Kies opgelegd en met zwaailicht en sirene werd er door appelscha gereden. Na dit gebeuren werd het hele brandweerteam door Anne uitgenodigd voor een hapje en een drankje bij hem thuis.

[b] artikel + foto’s Klaas de Groot[/b]
[b][url]www.regioappelscha.nl[/url][/b]