De politie heeft donderdagochtend twee mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een container op de stortplaats aan de Aan de Schipsloot. Het betreft een 36-jarige man uit Norg en een 37-jarige man uit Assen.

Omstreeks 06.00 uur zagen surveillerende politiemensen een auto bij het gesloten terrein stond. De motor was nog warm. Ze hoorden geluiden vanaf het terrein komen maar konden aanvankelijk niermand ontdekken. De agenten namen post in en zagen dat na drie kwartier de verdachten met de auto wilden wegrijden. Nadat ze aangesproken werden, verklaarden de verdachte een visplekje te zoeken. Gezien de locatie en het feit dat ik de kofferbak geen hengels maar computeronderdelen en gereedschap werden aangetroffen, hadden de agenten een ander vermoeden.

De verdachten werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Bij inspectie van het terrein bleek een container met computeronderdelen overhoop gehaald te zijn. Ook vonden ze nog naast het hek een doos met computeronderdelen, kennelijk gereed om mee te nemen.