De politie zoekt getuigen van een beroving van twee Somalische mannen van 24 en een 21 jaar uit Appelscha. Het duo fietste zaterdagavond omstreeks 21.00 uur over het fietspad van de Venekoterweg in Oosterwolde. Een rode personenauto met een man en twee vrouwen reed het fietspad op en stopte voor hen. De bestuurder, een grote man, gooide een bierblikje naar het tweetal en stapte dreigend uit met een schep. De twee mannen liepen daarom met de fiets aan de hand door de berm weg. Direct daarna werden ze klem gereden door vijf mannen in een zwart busje. Onder verbale bedreiging moesten ze hun MP3-speler, een gsm, een portefeuille en een fiets afgegeven. Het 24-jarige slachtoffer kreeg ook nog enkele klappen. De verdachten vertrokken in het busje met de spullen en de fiets. De politie is direct een onderzoek gestart naar de daders van deze grove diefstal en mishandeling maar doet ook een beroep op getuigen. Getuigen van deze diefstal en mishandeling worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.