De politie heeft donderdagmiddag aan de Heerenveenseweg hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een fietser en een personenauto. De botsing ontstond toen een 67-jarige fietser uit Wolvega via het fietspad in de richting van de rotonde Om de Noord reed. Bij de kruising met de Haulerweg gaf hij geen voorrang aan een 21-jarige automobilist uit Oldeholtpade die op de Heerenveenseweg reed en rechtsaf de Haulerweg in reed. Een aanrijding was het gevolg. Surveillerende agenten zagen het ongeval gebeuren waarbij de fietser door de lucht vloog en riepen de hulp in van de ambulancedienst. Ambulancepersoneel onderzochten de fietser en behandelden zijn voetwond. Hij kon daarna weer op eigen gelegenheid huiswaarts want zijn fiets bleef onbeschadigd. De automobilist kwam met de schrik vrij. De personenauto liep lichte schade op.