De politie heeft een onderzoek naar de vernielingen op een camping aan de Roggeberg en bij een Golfresort in Appelscha afgerond. Tijdens het onderzoek werden drie minderjarige verdachten gehoord. Een vierde verdachte, een 15-jarige jongen uit Groningen, moet nog worden gehoord.
Na verhoor bekende het trio dat ze in de nacht van 10 op 11 augustus flinke vernielingen hadden aangericht. Zo werden de ramen van een huisje vernield en vernielingen aangericht aan tenminste zes auto’s. De verdachten komen uit Bolsward, Gaasterlan-Sleat en Appelscha en zijn in de leeftijd van 15 en 16 jaar. De totale schade van de vernielingen ligt tussen de 11.000 en 16.000,- euro. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de drie verdachten het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging.