De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Appelscha van 22 en 28 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De twee hadden diverse opzetstukjes van tandenborstels gestolen uit een winkel aan de Van Harenstraat. Na de diefstal waren de twee er hardlopend vandoor gegaan, hierbij achtervolgd door een passant. Deze heeft via 112 de politie gebeld en de positie van een van de verdachten doorgegeven. Toen de man werd bedreigd door een van de winkeldieven heeft de man de achtervolging gestaakt. De politie was ondertussen met diverse eenheden ter plaatse. Bij het station kon de oudste verdachte worden aangehouden. Even later werd bij een bushokje aan de Stationsweg de tweede verdachte aangehouden. Na enig speurwerk werd in de Sleeswijklaan de auto van de verdachten aangetroffen. Naast het voertuig werd een aantal opzetstukjes van tandenborstels gevonden. De auto is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Aangifte is gedaan door een 46-jarige inwoonster van Steggerda.