In een woonboerderij aan ’t West in Donkerbroek woedde vanmorgen een uitslaande brand. Het erf is afgezet omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen. De brandweer schat de schade op ยค100.000.

Een houtkachel in een aanbouw, die als tweede woning dient, is oververhit geraakt. Hierdoor heeft het riet dat onder de dakpannen zit vlam gevat.

Bewoner Frans van der Pol maakte de kachel aan omdat de groepenkast in het huis zou worden vervangen. De elektriciteit en verwarming was tijdelijk afgesloten. Volgens hem is de schoorsteen onlangs nog geveegd.

De brandweerkorpsen van Oosterwolde en Haulerwijk gingen de vlammen te lijf. Volgens officier van dienst Jan de Roos maakte de straffe wind het blussen extra moeilijk. Er zijn meerdere gaten in het dak gemaakt om het vuur te bestrijden.

De blusgasten wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de rest van de boerderij.