Woensdagavond is een 33-jarige inwoner van Gorredijk gewond geraakt bij een ongeval op de Grindweg te Nijeberkoop. De bestuurder, komende vanuit de richting Makkinga, is door nog onbekende oorzaak aan de linkerkant van de weg in de berm geraakt. Hier was een botsing met een boom het gevolg. Hierna belandde het voertuig op de andere zijde van de weg half in de sloot. Tijdens deze slippartij werd ook nog een lantaarnpaal bij de grond afgerukt. Nadat de bestuurder door het aanwezige ambulancepersoneel was onderzocht is deze met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen met vermoedelijk nekletsel en een hersenschudding. Naast Broekhuizen, voor berging voertuig, kwam ook NUON ter plaatse om de beschadigde lantaarnpaal af te koppelen. Omdat de bestuurder er van verdacht wordt onder invloed van alcohol te verkeren, is een bloedproef van hem afgenomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.