De politie onderzoekt een inbraak in een tankstation aan de Opperhaudmare. In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.30 uur kreeg de eigenaar van het station, een 50-jarige inwoner van Donkerbroek, een inbraakmelding. Hij ging samen met zijn partner polshoogte nemen.

Eenmaal aangekomen bij het tankstation zagen ze nog net een Audi A4 Avant met hoge snelheid wegrijden. De eigenaar zette direct de achtervolging in en waarschuwde ondertussen de politie. Op de A7 reed de Audi met zeer hoge snelheid en veelal met gedoofde lichten. Op de A32 richting Leeuwarden verloren de agenten en de 50-jarige eigenaar de Audi uit het zicht.

Eenmaal teruggekomen bij het tankstation bleek dat men een raam van tankstation had geforceerd om vervolgens een kluis weg te nemen. In de kluis zat een geldbedrag. De eigenaar heeft aangifte gedaan.