Bij een ongeval rond half 6 vanavond is net buiten Haulerwijk is een 86-jarige inwoner van Haulerwijk gewond geraakt. Deze zag bij het oprijden van de weg een aankomende vrachtwagen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Omdat de melding op de grens was werden zowel de brandweer van Haulerwijk als Norg ter plekke gestuurd. Naast de brandweer waren ook een trauma-heli en 2 ambulances ter plaatse. De personenwagen belandde half in een sloot, terwijl de vrachtwagen aan de overzijde van de weg in een sloot terecht kwam en kantelde. De bestuurder van de personenwagen is met hoofdletsel overgebracht naar het UMCG. De bestuurder van de vrachtwagen kon zonder kleerscheuren zijn voertuig verlaten.

Voor de juiste toedracht van het ongeluk heeft VOA een onderzoek ingesteld. Voor de personenwagen werd berger Dorenbos uit Norg gevraagd terwijl de vrachtwagen door Broekhuizen is geborgen. Tot ongeveer negen ’s avonds