Noordwolde: rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruik
De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 54-jarige vrouw uit Noordwolde ingevorderd. De vrouw werd met haar auto gecontroleerd op de Industrieweg omdat ze haar gordel niet droeg. Bij controle bleek ze ook te hebben gedronken. Aan het bureau blies ze 785 ug/l. Naast de invordering kreeg ze een rijverbod en moet ze zich voor de rechter verantwoorden.

Haulerwijk: verkeerscontrole
Donderdag 3 april is er rond 12.00 uur te Haulerwijk een verkeerscontrole gehouden. De controle was gericht op gebruik autogordel en het op de voorgeschreven veilige wijze vervoeren van de schoolkinderen in de auto. Bijzonder was het dat bij deze controle geen overtredingen werden geconstateerd. De politie is hij heel tevreden over. Overigens is de boete voor het niet dragen van de gordel per 1 april verhoogt tot EUR 90,-. En dat geldt voor de bestuurder, de passagier en de mensen op de achterbank.

Wolvega: politie zoekt getuigen eenzijdig ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een doorrijden na aanrijding op donderdagavond op de Ambachtsstraat. Omstreeks 22.15 uur hoorde een bewoner van deze straat een harde klap. Hij keek naar buiten en zag dat een auto in zijn voortuin `geparkeerd` stond. De bestuurder van de auto, een 4-deurs BMW, reed vlug achteruit en daarna weg in de richting van de Kerkstraat. Een siermuurtje en de brievenbus werden volledig vernield. Door de politie werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. De auto, die vermoedelijk aan de voorzijde zwaar beschadigd is, werd niet gevonden. Hopelijk kunnen getuigen klaarheid brengen in deze zaak. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Wolvega: automobilist aangehouden voor bezit harddrugs
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Steenwijkerweg een 19-jarige automobilist uit de gemeente Steenwijk aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Na een stopteken werden de bestuurder en zijn twee passagiers gecontroleerd. In de auto vonden de agenten een zak met wiet en een blikje met daarin negen zakjes met daarin wit poeder, vermoedelijk harddrugs. De 19-jarige bestuurder werd aangehouden. Tijdens zijn fouillering vonden de agenten drie xtc-pillen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Boijl: poging inbraak
Tussen donderdag 27 maart en vrijdag 28 maart is te Boijl een poging tot inbraak gepleegd bij de voetbalclub. Er is getracht om de kleedkamers/kantine binnen te komen. Daarbij werd een raamkozijn flink beschadigd. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden. Tel: 0900 8844.

Zandhuizen: snelheidscontrole
Op woensdag 2 april werd een snelheidscontrole gehouden te Zandhuizen. Daarbij werd een 23 jarige inwoner uit Zandhuizen betrapt op te snel rijden. Hij reed 116 km/uur waar 80 km/uur was toegestaan. Bij nadere controle bleek dat het rijbewijs van deze bestuurder was ingevorderd. Voor het te snel rijden en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wovega: winkeldiefstal
Op 2 april werd te Wolvega in een kledingwinkel een 23 jarige inwoonster uit Wolvega betrapt op winkeldiefstal. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Nader onderzoek leverde op dat er voor ruim EUR 60,- aan goederen was weggenomen. Er zal proces-verbaal tegen de vrouw worden opgemaakt.

Nijelamer: milieudelict
Op 3 april werd bij een bedrijf Nijelamer een controle gehouden op de milieu voorschriften. Daarbij was uitgereden dat vervolgens in de sloot terrecht was gekomen. Tegen de betrokken persoon wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega / Noordwolde: verkeerscontrole
Op 3 april is in de avond op diverse wegen in de genoemde plaatsen een verkeerscontrole gehouden door leden van team Stellingwerf. Totaal werd door 230 mensen een blaasproef afgelegd. De politie is blij om te constanteren dat niemand onder invloed van alcohol verkeerde. Tijdens deze controle is wel bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, het niet voeren van een kentekenplaat, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van de gordel.