[b]Wolvega[/b]: Op zaterdag 26 april is door een motorrijder van team Stellingwerf gecontroleerd in Wolvega en omstreken.
Er werden de volgende bekeuringen uitgedeeld:
4 x voor niet dragen gordel.
3 x voor niet gebruiken van de hulpkoppeling op de aanhangwagen.
1 x voor geen kentekenplaat op de aanhangwagen.
1 x voor geen APK keuring en niet hebben van een verzekering.

[b]Oosterwolde[/b]: Op zaterdag 26 april zijn twee mannen aangehouden in Oosterwolde bij een supermarkt.
De mannen, afkomstig uit Oosterwolde en de Wijk, beide 40 jaar oud, hadden twee flessen dranken meegenomen. Het personeel van de winkel reageerde alert en hield de mannen aan. Ze werden overgedragen aan de politie. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

[b]Wolvega[/b]: Op de avond/nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april is in en rond Wolvega gecontroleerd op alcoholgebruik. Een 15 tal bestuurder heeft geblazen. Daarbij reed op de Drafsportlaan een 60 jarige inwoner uit Grou. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Er werd een waarde van 300 ug/l geconsteerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

[b]Makkinga[/b]: Naar aanleiding van klachten heeft de politie extra toezicht gehouden te Makkinga in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april. Met name rond het tijdstip dat de borrelbus in het dorp komt zijn er klachten over lawaaioverlast. De politie heeft een aangtal jongeren aangesproken en hen gemaand kalm aan te doen.

[b]Steggerda[/b]: Op 27 april is met de laserpatrol een snelheidscontrole gehouden op de A32. Een bestuurder uit Duitsland reed te snel. Dat leverde hem een boete op van EUR 194,- die direct moest worden voldaan. Na betaling mocht deze bestuurder zijn weg (rustig) vervolgen.