De politie heeft vrijdagochtend op de N381 een aanrijding onderzocht tussen twee vrachtauto’s. Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerenveen negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht. Op dat moment passeerde net een andere vrachtauto, bestuurd door een 24-jarige chauffeur uit Musselkanaal, en een aanrijding was het gevolg. De twee chauffeurs raakten hierbij gewond.

De 38-jarige werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 24-jarige liep letsel op aan zijn hoofd en schouder en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Verkeersongevalanalyse stelde een nader onderzoek in. De N381 is een aantal uren afgesloten geweest en het verkeer werd daarom tijdelijk omgeleid. Nadat de bergingswerkzaamheden waren afgerond, kon het verkeer zijn normale weg weer vervolgen.