De politie heeft vrijdagavond op de Nieuweweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Vinkega gewond raakte. De bestuurder van de bromfiets wilde linksaf richting de Zuiderweg. Hij gaf echter geen richting aan en op dat moment passeerde net een auto. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Noordwolde, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser kwam ten val. Hij werd met letsel aan zijn arm per ambulance overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 240 ug/l, goed voor een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

Noordwolde: diefstal uit woning
De politie onderzoekt de diefstal uit een woning aan de Nieuweweg. Vrijdagmiddag vonden de insluipers een verstopte sleutel van één van de deuren en konden zo vervolgens binnen komen. Uit de woning werden enkele sieraden weggenomen. De 55-jarige bewoonster deed aangifte.