Marco D., de jongeman die vorig jaar zijn ex-vriendin Tessa Klaver om het leven bracht, moet acht jaar de cel in. Dat bepaalde de rechtbank in Leeuwarden vanmiddag in het hoger beroep dat D. had aangespannen.
Klik [url=http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=bf3704]hier[/url] voor het complete vonnis van het gerechtshof. Eerder was D. nog tot tien jaar cel veroordeeld voor het wurgen van Tessa Klaver. De lagere celstraf sloeg bij de familie van Tessa Klaver in als een bom. De emoties in de rechtbank liepen dan ook hoog op. Ondanks de lagere straf gaf de rechter wel aan dat Marco D. zeer respectloos met het lichaam van Tessa is omgegaan.

De uit Donkerbroek afkomstige 19-jarige studente Tessa Klaver is in haar flat in Groningen door Marco gewurgd. Die kon het niet verkroppen dat Tessa de relatie had uitgemaakt en op het punt stond zijn kamer in de Groningse flat aan een andere jongen te verhuren.