Uit handen van burgemeester Harry Oosterman heeft Djemy Latuheru, lid van de vrijwillige brandweer Ooststellingwerf, zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Latuheru mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Latuheru is meer dan twintig jaar vrijwilliger voor de IBOW (Intergemeentelijke brandweer Oost- en Weststellingwerf). De in Oosterwolde werkende brandweerman woont in Assen, maar is beschikbaar voor de IBOW.

Burgemeester Oosterman reikte de onderscheiding uit op de bindingsavond van de IBOW in zalencentrumPieter Poot in De Blesse. Alle zeven posten van de brandweer IBOW waren vertegenwoordigd, alsmede de burgemeesters en bestuursleden.

Op deze avond werd afscheid genomen van de brandweerlieden N.M. Bouwknecht, A.J. Mulder (post Appelscha) en D. Latuheru (post Oosterwolde). In het afgelopen jaar hebben enkele brandweermensen een mijlpaal bereikt in hun brandweerloopbaan: H. Ensink, post Oosterwolde 25 jaar en J. Donker, post Appelscha 30 jaar. Zij werden in het zonnetje gezet.