De politie heeft dinsdagmiddag op de Vogelzang een 29-jarige inwoner van Appelscha en een 33-jarige inwoner van Luttelgeest aangehouden op verdenking van een poging tot winkeldiefstal. De twee waren eerder die dag in een winkel aan het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen betrapt toen ze een paar schoenen probeerden te stelen. De twee verlieten de winkel, stapten snel in een auto en gingen er vervolgens vandoor. De politie beschikte over een goed signalement van de twee en ook het kenteken van de auto was bekend. Uiteindelijk konden de twee in Drachten worden aangehouden. Eén van de verdachten droeg een geprepareerde jas. Eenmaal in de politieauto probeerde hij nog een supermagneet weg te stoppen. Dit werd echter gezien door een oplettende agent. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen werd in beslag genomen.