De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een personenauto in de nacht van woensdag op donderdag op de Meester Zuidemastraat. Een vriend van de eigenaar van de auto wist te voorkomen dat de dief er met de auto vandoor kon gaan. Deze 21-jarige man zag, toen hij zijn auto naast die van zijn vriend parkeerde, dat er een ruit uit de auto ontbrak. Hij ging bij zijn vriend informeren, maar deze bleek niet thuis te zijn, dus belde hij de politie. Enkele ogenblikken later zag hij de auto van zijn vriend wegrijden. Hij bedacht zich geen moment en ging erachteraan. Op de hoek Zuidemastraat met de Voortmanstraat sneed hij de rechtdoorgaande weg voor de dief af. Hierop reed de dief door een perkje en kwam in de Meester Voortmanstraat tot stilstand waar hij uit de auto stapte en er te voet vandoor ging. De 28-jarige zus van de eigenaar van de auto was ook gevolgd en zag hoe de dief even verderop in een auto stapt en ervandoor ging. Zij probeerde nog te volgen, maar is hier vanwege de hoge snelheid mee gestopt. De 20-jarige eigenaar van de auto uit Haulerwijk heeft aangifte gedaan.