De Rabobank in Wolvega is maandagmiddag rond kwart voor drie ontruimd vanwege een bommelding. Brandweer en politie rukten groot uit. Er is een commandocentrum opgezet, ook staat er een ambulance paraat. Een deel van de Pastorielaan is door de politie afgesloten en met linten afgezet.

Rond half drie werd er door een onbekende gebeld naar het gemeentehuis in Wolvega met de mededeling dat er tussen drie en vijf uur een bom af zou gaan in de Rabobank of in het gebied daaromheen. Meteen werd er met de politie gebeld, waarna vervolgens het personeel van de Rabobank gewaarschuwd werd.

De explosievenopruimingsdienst is onderweg naar de locatie. Deze zal controleren of er inderdaad een bom in of rond het gebouw ligt. Het gebied blijft in ieder geval tot zes uur maandagavond afgezet.

Het bankpersoneel moest het pand meteen verlaten. De werknemers worden tijdelijk ondergebracht bij nabijgelegen advocatenkantoor Omny de Vries. Burgemeester Gerard van Klaveren van de gemeente Weststellingwerf arriveerde vrij snel na de melding op de locatie.