De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Hoofdstraat West een 36-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van het bezit van de partydrug GHB. De agenten kregen een melding dat er een man onwel was geworden door het gebruik van GHB. Eenmaal ter plaatse zagen ze dat het slachtoffer (leeftijd en woonplaats onbekend) op de brancard lag. Hij werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Enkele omstanders spraken de agenten aan en vertelden dat de 36-jarige man een vriend van het slachtoffer was. Ook hij moest volgens de omstanders in het bezit zijn van GHB. De man werd vervolgens aangesproken door de agenten. Hij bleek een twee kleine flesjes met GHB bij zich te hebben. De 36-jarige werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde de man dat hij thuis nog meer GHB had. De agenten gingen samen met hem zijn woning. Op aanwijzing van de 36-jarige vonden de agenten in de koelkast een frisdrankfles, voor de helft gevuld met GHB. De fles werd in beslag genomen. De verdachte ging vervolgens weer met de agenten mee naar het bureau en werd daar voor nader onderzoek ingesloten.