De jaarwisseling in Oost- en Weststellingwerf is heel rustig verlopen. Er zijn weinig vernielingen gepleegd en opstootjes deden zich niet voor. Politiechef Thea van der Bos van de beide Stellingwerven blikt tevreden terug op de afgelopen nacht. Georganiseerde feesten in Appelscha en op de Drafbaan in Wolvega trokken veel bezoekers en verliepen naar wens. Ook in Haulerwijk, waar vorig jaar de brandweer door onruststokers werd belaagd, was niets aan de hand. Plaatselijk Belang organiseerde op de Norgerweg een vuurwerk dat zeer werd gewaardeerd.

Na de problemen van vorig jaar (vooral in Wolvega en Haulerwijk) werden er door politie en justitie diverse preventieve maatregelen genomen. Ook in sommige dorpen werden de bewoners voor de jaarwisseling ingeseind om er met zijn alleen een mooi feest van te maken. ‘De maatregelen die zijn getroffen hebben een positief effect gehad’, is de eerste reactie van Thea van der Bos, die met haar collega’s de hele nacht in touw was.
De vernielingen in de Stellingwerven beperkten zich tot enkele bushokjes (o.a. aan de Houtwal in Oosterwoldse) en ruiten. Op de drafbaan in Wolvega sneuvelden twee ruiten. De dader is bij de politie bekend en de schade zal worden verhaald. Op de Molenweg in Oosterwolde werden bij een ijzerhandel ruiten vernield.
Het zwaarst tilt de politiechef aan een poging tot brandstichting bij sporthal De Duker in Noordwolde. In de buurt van de skatebaan werden vlak bij de sporthal liggende bielsen van het om de sporthal liggende groen in brand gestoken. ‘Op vijf plaatsen is een brandbaar middel uitgesprenkeld’, aldus Van der Bos. Patrouillerende agenten zagen rond één uur twee meter hoge vlammen bij de sporthal. De gealarmeerde brandweer had de vlammen snel onder controle. De schade is beperkt.