Donderdagmiddag ging het mis voor de bestuurders van twee personenauto’s. Op de kruising Rijweg-Schottelenburgweg kwamen deze door een voorrangsfout met elkaar in botsing. Een 36-jarige automobilist uit Oosterwolde kwam van vanuit de richting Haulerwijk en wilde rechtdoor in de richting van zijn woonplaats. Op de kruising stak plotseling een 72-jarige bestuurder de weg over. De 36-jarige bestuurder kon niet meer remmen en een aanrijding was het gevolg. Door de klap belandde 1 personenauto met de voorkant in een sloot. De 76-jarige bestuurder en zijn passagiere, beide wonende te Appelscha, raakten hierbij gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De 36-jarige bestuurder werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar vervoer naar het ziekenhuis was niet nodig.