De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Wolvega aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Rond 05:30 uur kwam een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan de Heereveenseweg twee mannen binnen waren gekomen, waarvan er een op de Van Harenstraat mishandeld was. Ter plaatse troffen agenten het 24-jarige slachtoffer uit Nijeholtpade aan met verwondingen aan zijn gezicht. Zijn 24-jarige vriend uit Oldeholtpade verklaarde dat hij in een andere horecagelegenheid om onbekende reden ruzie met vier mannen kreeg. Ze gingen allemaal naar buiten om het uit te praten. Toe hij even weg liep, werd zijn vriend door de mannen in elkaar geslagen.

Een getuige zag het gebeuren en identificeerde de verdachte. Deze kon op de Standhouderslaan aangehouden worden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.