De politie onderzoekt een gewapende overval die woensdagavond rond 23:00 uur plaatsvond in een woning aan de Hoofdweg. Daarbij werden de bewoners, een 46-jarige man en zijn 47-jarige vrouw en hun 12-jarige dochter, door vier mannen onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen overvallen. Toen de bewoner, die bedrijfsleider is van een bedrijf in Drachten rond 23:00 uur thuiskwam en de deur opendeed, werd hij door de overvallers van achteren vastgepakt en tegen de grond geduwd. Vervolgens werd hij geslagen en met tape vastgebonden.

Zijn vrouw die op dat moment naar de televisie zat te kijken werd eveneens door de overvallers vastgepakt. Zij namen de vrouw mee naar boven. In een slaapkamer troffen zij de 12-jarige dochter aan. Zowel als moeder als dochter werden met tape vastgebonden en samen met de man in de doucheruimte opgesloten. Nadat de overvallers de woning hadden doorzocht, namen zij een onbekend geldbedrag mee en vertrokken in onbekende richting.

Toen de bewoners zich hadden bevrijdt belden zij direct via 1-1-2 de politie. De slachtoffers krijgen slachtofferhulp. De politie startte vervolgens een buurtonderzoek. Mochten er mensen zijn die mogelijk iets hebben gezien met betrekking tot deze overval, dan kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844.