De politie heeft dinsdagavond nabij het Canadameer het personeel van de ambulance geassisteerd bij een ongeval, waarbij een 11-jarige jongen uit Elsloo gewond raakte. De jongen was aan het paardrijden en viel door nog onbekende oorzaak van het paard. Het slachtoffer bleef daarbij haken achter een stuk touw en werd nog enkele kilometers over straat, door het bos en het water meegesleept. Een omstanders wist uiteindelijk de jongen los te maken. De 11-jarige liep ernstig beenletsel op. Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervolgens onder begeleiding van de politie overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. In Wijnjewoude stopte de ambulance op een kruising. De politie sloot vervolgens de gehele kruising af, waarna de traumahelikopter kon landen. De trauma-arts voorzag de jongen van extra medicatie, waarna de ambulance wederom onder begeleiding van de politie verder reed naar het ziekenhuis in Drachten. Aan omstanders werd slachtofferhulp aangeboden.