DRACHTEN – De politie heeft donderdagavond een 39-jarige inwoner van Rottevalle in de Kerkstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en de plaats verlaten van een ongeval. De man die in zijn auto op de Burgemeester Wuiteweg reed verloor in een bocht, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur kwijt waarna hij tegen een andere auto botste welke werd bestuurd door 41-jarige man uit Donkerbroek. Toen de twee bestuurders met elkaar in overleg waren kwamen twee toezichthouders van Gemeentelijk Handhaving op hun fiets aanrijden. Zij vroegen aan de twee mannen of men ook politie nodige had. Vervolgens stapte de 39-jarige man in zijn auto en reed weg. De handhavers die de automobilist konden volgen, waarschuwden direct de politie. In de Kerkstraat stopte de bestuurder zijn auto en nam de benen waarna de “bikers” de bestuurder kon aanhouden. Toen agenten arriveerden bleek de man naar inwendig gebruik van alcohol te ruiken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse waar 900 ug/l blies. Naast het rijden onder invloed van alcohol en de plaats verlaten van een ongeval, beledigde de man de twee handhavers. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.