OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagmiddag drie verdachten in Oosterwolde aangehouden. Het ging hier om een 35-jarige inwoner van Oude-Pekela en twee inwoonsters van Winschoten van 23 en 32 jaar. De drie verdachten pleegden in een winkel aan de Veengang een winkeldiefstal, waarbij dure kwasten werden weggenomen. Een getuige die de diefstal zag gebeuren, belde direct via 1-1-2 de politie. Hij noteerde het kenteken en het merk van de auto, waarna de agenten de drie verdachten op de Dertien Aprilstraat konden aanhouden.

In de auto troffen zij veel gestolen goederen, zoals kleding en gereedschappen aan. De twee vrouwen en de man zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De auto en de gestolen goederen werden in beslaggenomen. De bedrijfsleider deed aangifte.