DONKERBROEK – Broekhuizen Internationale Truck Berging & Transport uit Donkerbroek heeft onlangs een bijzondere Volvo FH16 660 in ontvangst genomen van Volvo-dealer M.S. de Vries en Zonen B.V. De truck werd door Falkom voorzien van een speciale opbouw en kant-en-klaar geleverd. Door het bijzonder zware tandemstel mag het voertuig op de achterassen maar liefst 32 ton wegen. Hierdoor kan de combinatie zowel bergen, slepen als takelen tegelijk.

De nieuwe FH16 660 8×4 is voorzien van een zware heflift die op 4,5 meter nog 12 ton kan tillen. De Amerikaanse Century opbouw is uitgerust met twee lieren van elk 22,5 ton. De kraan heeft een uitschuifmast waarmee een beschadigde truck aan de voorkant opgetild en in de bril gezet kan worden. De lepel is extra laag en breder waardoor de allerlaagste trucks en bussen snel kunnen worden afgesleept. Bovendien beschikt de lepel over een powerlift. Door een extra cilinder kan de lepel niet alleen positieve, maar ook negatieve hoeken aan.

[b]Professioneler en efficiënter[/b]

Maarten Broekhuizen, algemeen directeur van Broekhuizen Int. Truck Berging & Transport, is blij met de nieuwe Volvo: “De truck was kant-en-klaar en dus erg snel beschikbaar. Doordat de kraan tegelijkertijd kan lieren en hijsen en vanwege het zware tandemstel kunnen we de truck inzetten voor uiteenlopende speciale klussen waaronder pechtransporten en gewone bergingen. Het is een bijzonder voertuig dat ons gaat helpen nog professioneler en efficiënter te werken.”

Broekhuizen is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het bergen en transporteren van vrachtwagens, personenauto’s en ander rollend materieel. Het bedrijf verzorgt ook pechhulp, repatriëring en transport van voertuigen. Voor het zware werk beschikt Broekhuizen over speciale zware voertuigen, die in eigen beheer zijn ontwikkeld en gebouwd en die overal in Europa kunnen worden ingezet voor calamiteiten.

[b][url]www.berging.net[/url][/b]