HAULERWIJK – De politie heeft de afgelopen dagen flink wat snelheidscontroles gehouden. Zo vond er gistermiddag een controle plaats op de N381 bij Appelscha. Van de 2215 gecontroleerde voertuigen reden er slechts 18 te hard. Bij een controle eerder deze dag op de Leeksterweg in Haulerwijk werden 119 bestuurders op de bon geslingerd. In totaal werd deze controle door 997 voertuigen gepasseerd.
Op Tweede Paasdag vond er ook al een controles plaats op de Leeksterweg. Toen gingen 84 van de in totaal 1584 bestuurders de fout in. Deze dag vond er ook een controle plaats op de Molenweg in Oosterwolde. Dit leverde 91 beukeringen op.

Een dag later was de politie actief in Oldeberkoop. Zowel op de Heerenveenseweg als de Stellingenweg werd gecontroleerd. In totaal reden 103 automobilisten te hard.
Woensdag werd er gecontroleerd op de Polderweg in Haule en de Weperpolder en de Weper in Oosterwolde. Dit leverde 213 boetes op.