OOSTSTELLINGWERF – Drie bestuurders zijn de afgelopen dagen staande gehouden voor het rijden onder invloed. Zondag omstreeks 03.25 uur werd een 34-jarige inwoner uit Jubbega op de Heerenveenseweg in Oldeberkoop gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed verkeerde. De ademanalyse leverde een uitslag op van 325 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 23-jarige inwoner van Norg reed zondag rond 01.00 uur onder invloed van alcohol over de Slotemaker de Bruineweg in Haulerwijk. De ademanalyse leverde een uitslag op van 350 ug/l. De beginnend bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Een 50-jarige bestuurder uit Oosterwolde reed vrijdagavond op de Houtwal in zijn woonplaats onder invloed van alcohol. De ademanalyse leverde een uitslag op van 350 ug/l. Deze bestuurder kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.